Google lancerer indendørs kort i Danmark - nu kan du finde vej rundt på museet, i shoppingcentret og finde din gate i lufthavnen.

Googles vision for kort har altid været at give brugerne så meget information som overhovedet muligt, så de kan få svar på de mest fundamentale spørgsmål som “hvor er jeg?” og “hvad er der omkring mig?”. Google Maps giver allerede nu muligheden for at planlægge ruter, få kørselsvejledninger og udforske nabolaget ved hjælp af Street View. Fra og med i dag kan man også orientere sig via indendørs kort i en række danske bygninger, bl.a. Københavns Lufthavn, Nationalmuseet og 15 Steen & Strøm shoppingcentre som eksempelvis Bruun’s Galleri, Field’s, Lyngby Storcenter og Kolding Storcenter.

De fleste kender nok følelsen af at fare vild i et stort shoppingcenter, søge i blinde efter en bestemt samling på museet, eller febrilsk forsøge at regne ud, hvor man kan nå at købe en kop kaffe i lufthavnen på vej til gaten. Så for at give folk en hjælpende hånd, når de er på farten, tilbyder vi nu indendørs kort i en række offentligt tilgængelige bygninger i Danmark”, udtaler Christine Sørensen, talsperson for Google i Danmark.

Mere en 30 danske lokationer har nu indendørs kort
Med din smartphone i hånden behøver du nu ikke længere lede efter kortstanderen og den røde prik med “Du er her” eller finde andre at spørge om vej.

”Vores mange passagerinterviews viser, at de rejsende vægter en stressfri start på rejsen meget højt, så vi arbejder kontinuerligt på at gøre det nemmere for passagererne at finde rundt i Københavns Lufthavn. Nu får passagererne endnu en mulighed for nemt at finde de forretninger, gates og services, de har brug for,” siger Carsten Nørland, salgs- og markedsdirektør, Københavns Lufthavn.

For Android brugere der har downloadet den seneste udgave af Google Maps vil detaljerede indendørs-kort automatisk dukke op, når man zoomer ind på en bygning med indendørs-kort. Den velkendte blå prik fortæller dig hvor du er, og lader dig også vide på hvilken etage, hvis du skulle glemme det.
Idag offentliggøres indendørs kort over mere end 30 danske lokationer. Google vil løbende tilføje flere indendørs-kort til offentlige bygninger fra hele Danmark. Bygningsejere kan også  selv uploade billeder til Google.Google vil løbende tilføje flere indendørs-kort til offentlige bygninger fra hele Danmark. Bygningsejere kan også  selv uploade billeder til Google.

Der vil i dag være mulighed for at orientere sig på indendørs kort over blandt andre følgende danske lokationer:

- Københavns lufthavn
- Det Kongelige Bibliotek
-Statens Museums for Kunst
-Nationalmuseet

Banegårde
- Aarhus Hovedbanegård
- Københavns Hovedbanegård
- Odense Banegård Center

Detailhandel:
- IKEA
- Bilka (udvalgte butikker)
- Elgiganten (Udvalgte butikker)
- Føtex (Udvalgte butikker)
- Kvickly (Udvalgte butikker)
- Matas (Udvalgte butikker)

Butiksscentre
- Bruuns Galleri
- Bryggen
- City Vest
- Field's
- Friis
- Glostrup ShoppingCenter
- Helsingør Bycenter
- Hvidovre Stationscenter
- Ishøj Bycenter
- Kolding Storcenter
- Lyngby Storcenter
- Nørrebro Bycenter
- Randers Storcenter
- Slotsarkaderne Hillerød
- Vestsjællandscentret

Se mere om Indoor Maps: